25 Mayıs 2013 Cumartesi

DOĞUM GÜNÜMÜZ BİZİ ELE VERİYOR.



Resim yazısı ekle




Burçlar kuşağında koşturan Güneş her gün 1-derece ilerler.Her burç yaklaşık otuz gün sürer.Otuz günlük parçaları,on günlük devreler halinde incelediğinizde,kişiliğinizin ana temalarını anlayabilirsiniz Koç'un ilk on gününde doğduysanız,Koç'un özelliklerini yoğun taşıyacaksınız.Eğer doğum gününüz ikinci on güne rastlıyorsa,Ateş grubunda sıralamada Koç'tan sonra gelen Aslan'ın özelliklerini de yansıtacaksınız.Son on gün içinde doğduysanız Ateş'in üçüncü burcu Yay'ın karakteristik davranışlarını sergileyeceksiniz.



1- ( 21-Mart-31-Mart )

TAM BİR KOÇ.MARS,HAKİMİYETİ BASKINDIR:.
Koç burcunun ilk on gününde dünyaya gelen kişiler savaşçı,kolay kolay yılmayan,yerinde duramayan,atılgan ve cesur kişilerdir.Kendilerini etraflarındakilere kanıtlayabilmek ve onlar tarafından beğenilmek için çaba gösterirler.

2-( 1-NİSAN-10-NİSAN )

KOÇ ÖZELLİKLERİ ASLAN'IN GURURU İLE BİRLEŞMEYE BAŞLAR,MARS KADAR GÜNEŞ DE EGEMENDİR.
Doğum günleri ikinci on güne denk gelen kişiler kararlı ve planlı bir tutum sergilerler.İnsanları rahatlıkla örgütleyebilirler.Bir Aslan gibi sağlam bir iradeye ve fiziksel güce sahiptirler.Maceradan ve heyecandan çok hoşlanırlar.Kendilerini tıpkı masallardaki gibi "ASLAN KRAL" gibi ormanın tek hakimi sanıp,herkesten üstün olduklarına inanırlar.

3-( 11-NİSAN-20-NİSAN )

KOÇ ÖZELLİKLERİ YAY'IN FİLOZOFLUĞU İLE DEĞİŞİME UĞRAR.MARS KADAR JÜPİTER DE SÖZ SAHİBİ OLUR.
Üçüncü on günlük parçada doğanlar kendilerini kültür ve entelektüel açıdan doyurmaya çalışırlar.Her türlü yeni bilgiye açıktır.Sosyal çalışmalarla ilgilendiklerinden diğer Koçlar'a göre daha az kendini beğenmiştir.



 
1- (21 NİSAN-30-NİSAN)
TAM BİR BOĞA.VENÜS HAKİMİYETİ BASKINDIR.
Ne idealist ne de hayalperesttir.Çok fazla fakat yavaş çalışırlar.Eğlenmeyi,güzel vakit geçirmeyi severler.Rahatlarına çok düşkündürler.Sanatçı yönleri kuvvetlidir.Kendileri sanatçı olmasalar bile iyi birer izleyicidirler.

2-( 1-MAYIS-10-MAYIS )
BOĞA ÖZELLİKLERİ BAŞAK'IN MATERYALİST YÖNÜ İLE BİRLEŞMEYE BAŞLAR.VENÜS KADAR MERKÜR DE HAKİMİYETİNİ EGEMENLEŞTİRİR.
Başak burcunun etkilerinin görüldüğü bu kişiler her Boğa gibi maddiyata çok önem verirler.Burçlarındaki diğer kişilerden daha dikkatli ve hesaplı hareket ederler. Materyalist yönleri fazla ağır basacağı için neredeyse gözleri iş yaşantısından başka bir şey görmez duruma gelir.Merkür iyi konumdaysa kişi kendni bilime adayabilir.

3-(11-MAYIS-20-MAYIS )
BOĞA ÖZELLİKLERİ OĞLAK'IN İNATÇILIĞI İLE DAHA DA DAYANILMAZ BOYUTLARA ULAŞIR.SATÜRN,VENÜS'E FAZLA CİDDİYET GETİRİR.
Bu bölümde doğan kişiler tutkulu,programlı maddesel ve ruhsal güvenlikleri için daha çok savaşan kişilerdir.İyi bir yönetici yada müdür olabilirler.Çok inatçıdırlar.İdeallerine ulaşmak için ilerledikleri yolda ne gerekiyorsa yaparlar.


1-( 21-MAYIS-31-MAYIS )
TAM BİR İKİZLER,MERKÜR HAKİMİYETİ BASKINDIR.
Bu bölümde doğan insanlar entelektüel insanlardır.Her şey hakkında fikir yürütürler,çok konuşkandırlar.Hareketten hoşlanırlar,devamlı yeni şeyler peşinde koşarlar.

2-( 1-HAZİRAN-10-HAZİRAN)
İKİZLER ÖZELLİKLER TERAZİ'NİN SANATÇI YÖNÜ İLE BİRLEŞMEYE BAŞLAR,MERKÜR KADAR VENÜS DE HAKİMİYET EGEMENDİR.
İnsan ilişkileri çok kuvvetlidir.Sanata özellikle de edebiyata eğilimleri fazladır.İnsanları ikna etmekte zorlanmazlar,düşüncelerini kolaylıkla kabul ettirirler.Yeni ve farklı düşüncelere açıktırlar.

3-(11-HAZİRAN-20-HAZİRAN)
İKİZLER ÖZELLİKLERİ KOVA'NIN İNATÇILIĞI İLE AYAKLARI DAHA YERE BASAN BİR TİPLEME DOĞURABİLİR.URANÜS,MERKÜR'E ZAMAN ÖTESİNDE YAŞAMA İMKANI TANIR.
Bu bölümde doğanların diğer İkizler insanlarından en büyük farkı,çok fazla konuşmamalarıdır.Onlar sadece gerekli konularda konuşurlar.İnsancıl bir yapıları vardır.Düşüncelerine karışılmasından yada değiştirilmesinden hiç hoşlanmazlar.




1-(21-HAZİRAN-30-HAZİRAN)
DUYGUSALLIĞI İFADE EDEN YÖNETİCİ AY GEZEGENİNİN ETKİSİ ALTINDA LAN YENGEÇLER ÇOK HASSASTIR.
Yengeç burcunun ilk günlerinde doğan nsanların çok duygusal bir yapıları vardır.Aile hayatına diğer Yengeçler'den daha çok önem verirler ve gösterirler.Duyguları değişkendir.Geçmişe,anılarına ve onlara ait eşyalara çok bağlıdırlar.

2-(1-TEMMUZ-10-TEMMUZ)
PLÜTON,AY'IN HASSASLIĞINI YOĞUNLAŞTIRIR.BU DURUMDA YENGEÇ'İN DUYGUSALLIĞI DAHA ARTAR.
Bu bölümde doğan Yengeç insanları,Mars'ın etkisinden dolayı kararlı ve iradelidirler,başlaldıkarı hiç bir işi yarım bırakmazlar.Çok duygulu bir yapıya sahip oldukları için İlişkilerini çok derin yaşarlar.Diğer insanları rahatsız edecek kadar meraklıdırlar.

3-(11-TEMMUZ-22-TEMMUZ)
NEPTÜN ÖZELLİKLERİ AĞIR BASAR.BU YENGEÇ'İN SANATA KARŞI KABİLİYETLERİNİ ÖN PLANA ÇIKARIR.
Son bölümde doğan Yengeç insanları aile yaşamına herkesten daha önem verirler.Sevdiklerinin arasında kendilerini güvende ve huzurlu hissederler.Sanata eğilimi çok fazladır,geniş ve güçlü hayal güçleri vardır.İnsanlara karşı merhametli ve insaflıdırlar.En kötü huyları biraz düzensizdirler.




1-(23-TEMMUZ-1-AĞUSTOS)
KÜKREYEN BİR ASLAN.GÜNEŞ HAKİMİYETİ FAZLADIR.
Bu dönemde doğanlar üstün liderlik özelliklerine sahip güçlü insanlardır.Özelliklerini yanlış kullanırlarsa,hükmedici,zorba,bencil tipler ortaya çıkabilir.Sert maddelerin elle işlenmesi üzerine kurulu iş ve sanat dallarında (heykel gibi) başarılı olurlar.

2-(2-AĞUSTOS-12-AĞUSTOS)
ASLAN ÖZELLİKLERİ YAY'IN ÇOK BİLMİŞLİĞİ İLE BİRLEŞMEYE BAŞLAR.GÜNEŞ,JÜPİTER'İN BOLLAŞTIRICI ÖZELLİĞİNİ KAZANCA DÖNÜŞTÜRÜR.
Sosyal ve kültürel konulara meraklı olurlar.Hayal dünyaları çok geniştir.Rüyalarını egzotik ülkelere yapacağı seyahatler süsler.İleriye dönük bol kazançlı planlar yapmaktan hoşlanırlar.Çok fazla söz verip tutmama ihtimalleri de vardır.

3(13-AĞUSTOS-23-AĞUSTOS)
ASLAN ÖZELLİKLERİ KOÇ'UN BİTMEZ ENERJİSİ LE BİRLEŞTİĞİNDE ORTALIK ADETA SAVAŞ ALANINA DÖNER.MARS,GÜNEŞ'E SAVAŞÇI YAPISINI AŞILAR.
İnanılmaz enerjileri ile büyük hedefler belirleyip,tüm güçlerini bu işe adarlar.Hayallerden çok,somut ve sonuca varabilecekleri şeylerle uğraşmayı yeğler.Fiziksel açıdan güçlü ve görkemlidirler. Alkole düşkünlük olasılığı yüksektir.




1-(24-AĞUSTOS-3-EYLÜL)
TAM BİR BAŞAK,MERKÜR HAKİMİYETİ BASKINDIR.
Doğuştan hekim yada hemşirelerdir.Estetik anlayışı gelişmiş,zarif insanlardır.Entelektüel seviyeleri yüksek olur.Temizliğe hastalık derecesinde düşkün olabilirler.

2-(4-EYLÜL-113-EYLÜL)
BAŞAK ÖZELLİKLERİ OĞLAK'IN KARARLILIĞI İLE BİRLEŞEREK YIKILMAZ BİR KALEYİ OLUŞTURUR.MERKÜR,SATÜRN İLE ELEŞTİRİCİ VE KATI AMA RADİKAL BİR YAPIYA DÖNÜŞÜR.
Tam anlamıyla organizasyon dahisidirler.Matematik,fizik gibi,belli bir sisteme dayalı konularda çok başarılı olurlar.Geleneklere fazlasıyla bağlıdırlar,hatta değişmesi gerekenlere bile sımsıkı sarılırlar.Satürn etkisi le çok inatçı olabilirler.

3-(14-EYLÜL-23-EYLÜL)
BAŞAK ÖZELLİKLERİ BOĞA'NIN SANATÇI YÖNÜYLE HARMANLANIR.VENÜS,MERKÜR'E GÜZELLİKLER KATARAK,KONUŞMA YETİSİNİ MELODİKLEŞTİRME YÖNÜYLE DEĞİŞİR.
Diğer Başak tiplerine göre Venüs hakimiyetinden dolayı,daha dışa dönük olurlar.Modayla ilgilenir,zarafet ve işlevselliği bir araya getirebilirler.Sesleri güzel lur.Biraz tembel olma ihtimalleri vardır.




1-(24-EYLÜL-3-EKİM)
TAM BİR TERAZİ,VENÜS HAKİMİYETİ BASKINDIR.
Venüs'ün temsil ettiği her konu baskın ve ön plandadır.Güzellikler,denge ve asalet ön plandadır.

2-(4-EKİM-13-EKİM)
TERAZİ ÖZELLİKLERİ KOVA'NIN PARLAK ZEKASI İLE PARLAMAYA BAŞLAR.VENÜS KADAR URANÜS DE HAKMİYETİN EGEMENLEŞTİRİR.
Bu kişiler kendilerini araştırmaya ve zamanın ötesindeki konulara adarlar.Bilimsel araştırmalarda organizasyon kabiliyetleri ile ön plana çıkarlar.Medyatik tiplerdir.

3-(14-EKİM-23-EKİM)
TERAZİNİN BELİRGİN ÖZELLİĞİ OLAN DENGE AYARI,İKİZLER'İN MERAKLILIĞI İLE BOZULABİLİR.MERKÜR,VENÜS'E DÜŞÜNSELLİK KAZANDIRIR.
Bu insanlar biraz meraklı ve şüpheci olurlar.İlgilendikleri alanda araştırma yapmak için saatlerini harcayabilirler.Dış güzellikler ve şekilsellik yerine konunun içeriği ön planda gelir.


1-(24-EKİM-2-KASIM)
YÖNETİCİ GEZEGENİN PLÜTON'UN YAKICILIĞINI DERİNDEN YAŞAYAN ÇOK TUTKULU İNSANLARDIR.
Çok tutkulu ve hırslı insanlardır.matematik,fizik,mühendislik konularında başarılı olurlar.Cesur, korkusuz kişilerdir.Ölümü hayatın bir parçası kabul eder,korkmazlar.Biraz acımasız ve katı yürekli olabilirler.

2-(3-KASIM-12-KASIM)
BALIK'IN YÖNETİCİSİ NEPTÜN,PLÜTON'A MERHAMET AŞILAR.DİĞER AKREPLERE GÖRE DAHA ÇOK MERHAMETLİ OLURLAR.
Gizemli bilimlere,bilinmeyenlere karşı büyük ilgi duyarlar.Sanata düşkündürler.Hayal dünyaları çok zengindir.

3-(13-KASIM-22-KASIM)
YENGEÇ YÖNETİCİSİ AY,SEZGİLERİNE KUVVET KATAR.BURÇLAR KUŞAĞININ EN TUTARLI KEHANETÇİLERİDİR.
Gerçekte var olamayan şeylerden korkabilirler. Ay'ın etkisiyle,ruh halleri çok sık değişebilir.Sezgileri inanılmaz kuvvetlidir.Öte dünyayla iletişim kurmaya çalışabilirler.



1-(23-KASIM-30-KASIM)
TAM BİR YAY.JÜPİTER HAKİMİYETİ BASKINDIR.
Onlar çok iyimser,hayat dolu insanlardır.İnsanlara karşı çok açık hatta tedbirsizdirler. İyi niyetli ve tutamayacakları sözler vermeleri,başlarını sık sık derde sokar.Şanslı olduklarından dolayı yinede dört ayak üzerine düşerler.Yabancı dil öğrenmeye çok yeteneklidirler.

2-(1-ARALIK-10-ARALIK)
YAY ÖZELLİKLERİ KOÇ'UN KİLERLE BİRLEŞMEYE BAŞLAR.ANİ BİR ATAKLIKLA SAVUNULAN FİKİRLER ORTAYA ATILIR.JÜPİTER KENDİNİ MARS'A TESLİM EDERE DAHA ENERJİK HİSSEDER.
Bu insanlar kahraman olma arzusuyla dünyaya gelirler.Bu uğurda anlamsız inançlara kapılarak,boş hayaller peşine düşebilirler.Çok cesur olduklarından iyi savaşçı olurlar.Diğer Yaylar'a göre biraz daha sert ve ketumdurlar.

3-(11-ARALIK-21-ARALIK)
YAY ÖZELLİKLERİ GÜNEŞİN IŞILTILARIYLA PARLAMAYA BAŞLAR.GÜNEŞ YAY BURCUNUN BİLGELİĞİNİ IŞITIR.
Jüpiter ve Güneş'in etkisiyle parlayan,eğlenceye düşkün,iyimser insanlardır.Toplumda yükselme,iyi bir kariyer edine şansları çok yüksektir.Diğer Yaylar'a göre ayakları yere daha sağlam basar.Gerçekleştirebilecekleri somut idealleri vardır.




1-( 22-ARALIK-31-ARALIK)
TAM BİR OĞLAK,SATÜRN HAKİMİYETİ BASKINDIR.
Bu insanlar çok çalışkan,sabırlı olurlar.Onlar doğuştan yöneticidirler.İnsanları örgütleme konusunda doğal yetenekleri vardır.Sabır ve sebat duyguları eninde  sonunda amaçladıkları hedefe ulaşmalarını sağlar.Biraz sert görünüşlü olabilirler.Yüzleri pek gülümsemez ama kalpleri hep ışıldar.

2-(1-OCAK-10-OCAK)
OĞLAK ÖZELLİKLERİ BOĞA'NIN İNCE ZEVKİ İLE BİRLEŞİR.SATÜRN,SERTLİĞİ VENÜS'ÜN ILIMLILIĞI İLE YUMUŞAR.SATÜRN KADAR VENÜS HAKİMİYETİ DE EGEMENLEŞİR.
Bu dönemde doğan Oğlaklar paraya çok önem verirler.Evlilik yoluyla istedikleri zenginlik ve sosyal statüye ulaşmaları mümkündür.Diğer Oğlaklar'a göre,yemeğe içmeye,eğlenceye daha düşkün olurlar.Antika eşya koleksiyoncusu olabilirler.

3-(11-OCAK-20-OCAK)
OĞLAK ÖZELLİKLERİ BAŞAK'IN KARARLILIĞI İLE PEKİŞİR.SATÜRN,MERKÜR'LE ÇOK UYUMLU AKIL ŞOVU OLUŞTURUR.MERKÜR SATÜRN'Ü İLETİŞİME AÇAR.
Çok ince,ayrıntılı,özen isteyen işlerde başarılı,olurlar.Özellikle çeşitli tıp dallarında,cerrahlıkta büyük başarı kazanabilirler.İmalat müdürlüğü,kalite kontrol,müfettişlik gibi işler tam onlara göre olabilir.Disiplin duyguları müthiş gelişmiştir.Kendilerine özen gösterirler.





1-(21-OCAK-30-OCAK)
TAM BİR KOVA.URANÜS HAKİMİYETİ BASKINDIR.
Bu dönemde doğanlar mümkün olduğunca çok tecrübe edinebilmek için ellerinden geleni yaparlar.Toplumu değiştirmek,iyileştirmek için çaba harcarlar.Doğayı ve insanı anlamaya çalışırlar.Genellikle sevecen,dost canlısı,adalet ve vicdan duyguları çok gelişmiş insanlardır.

2-(31-OCAK-8-ŞUBAT)
KOVA'NIN ÖZELLİKLERİ İKİZLERİN HAREKETLİLİĞİ İLE DAHA DA ENERJİKLEŞİR. URANÜS KADAR MERKÜR DE HAKİMİYETİNİ EGEMENLEŞTİRİR.
Bu dönemde doğanlar çok yoğun entelektüel faliyetler içinde olurlar.Basın,yayın,televizyon,reklamcılık gibi alanlarda çok başarılıdırlar.Akademik kariyer de bu kişiler için çok uygundur.

3-(9-ŞUBAT-18-ŞUBAT)
KOVA,TERAZİ'NİN ENTELEKTÜELLİĞİ İLE SOSYALLEŞMEYE BAŞLAR.VENÜS,URANÜS'LE BİRLİKTE KOVALARIN KARİZMASINI YÜKSELTİR.
Biraz soğuk görünüşlü olabilirler ama esasında en az diğer Kovalar kadar sevecen ve dost canlısıdır.Kendlerini insanlık için çok önemli olduğuna inandıkları bir konuya adayabilirler.







1-(19-ŞUBAT-29-ŞUBAT)
NEPTÜN'ÜN ÖZELLİKLERİ ÇOK YOĞUNLAŞIR.İÇİNE KAPANIK VE UTANGAÇ OLABİLİRLER.
Hayal dünyaları çok zengindir.Çok hassas olurlar.Başkalarının duygularını anlamak ve sezmek konusunda başarılıdırlar.Felsefe,psikoloji,psikiyatri konularında çok başarılı olurlar.Kendlerini en iyi sanat,edebiyat yoluyla ifade ederler.

2-(1-MART-10-MART)
AY ÖZELLİKLERİ BASKINDIR.BALIKLAR ARASINDA EN DOĞURGAN TİPLERDİR.
Bu dönemde doğanlar evlerine çok düşkün olur,zihinsel faaliyetlerinin büyük kısmı evlerinde geçer.Hayırsever insanlardır.Anaç duyguları da çok gelişmiştir.Bu nedenle evleri neredeyse düşkünler evi gibidir.Ellerinden geldiğince herkese karşılık beklemeksizin yardımcı olurlar.İnsan ilişkilerinde başarılıdırlar.Ailelerine önem verirler.

3-(11-MART-20-MART)
PLÜTON'UN ÖZELLİKLERİ BALIKLARIN CİNSELLİĞE KARŞI İLGİSİNİ ARTTIRIR.
Ölüm,ruhlar alemi ve her türlü mistik konu ilgilerini çeker.Medyum olabilirler.Diğer balık insanlarına göre daha kararlı hareket eder.Cinselliğe önem verirler,çok renkli bir cinsel yaşamları olabilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder