16 Aralık 2014 Salı

GEZEGENLERİN ETKİLERİ

Ay, biliyorum bir gezegen değil, biz onu bu yazı dizisinin ilk kısmında belirttiğimiz sebeplerden dolayı bundan böyle hep gezegen olarak ele alacağız. İçgüdülerimiz, ruh hallerimiz, gel-git’lerimiz, duygularımız, ihtiyaçlarımız, arzularımız Ay’ın etkilediği taraflarımızdır. Ay zaman-konum ilişkisinden dolayı gökyüzündeki en değişken gezegen durumundadır. Aynı değişkenlik yönettiği taraflarımızda da görülür. Sizin yıldız haritanızda Ay hangi konumdaysa, o konumda duygusal inişler ve çıkışlar yaşayabilirsiniz.
Güneş, sağlık, otorite, kimlik duygusu ve önderlik gibi özellikleri temsil eder. Biliyorum bu da gezegen değil, ancak bulunduğu konum, astrolojide başarıyı yakalayacağınız alanların ifadesidir. Bu Başarlı bir iş insanı olmak da olabilir, iyi bir ebeveyn de. Yaşamsal olarak hayatımızdaki en büyük rolü oynar.
Merkür zeka, mantık, hitap, iletişim, çabukluk, hızlı düşünce, hesap ve değişiklikler gezegenidir. Etki ettiği bu öğelerde, aynı zamanda kendi hızlı döngüsüyle orantılı olarak, ani ve hızlı değişimlere sebep olurlar.
Venüs gezegeni cazibe ve çekicilik taşır ki hepimiz Venüs denilince bir dikkat kesiliriz zaten. Tutku, istek ve aşk etki alanıdır. Sanata, kültüre, modaya, estetiğe, güzelliğe, duygusal çekimlere, damak tadına ve karşı cinsle olan etkileşimlere hükmeder. Hayatımızın güzel şeyleri bu gezegenin etkisinde olsa da, ona karşı ve onu dengeleyen bir de Satürn vardır. Aksi halde zevk-i sefa içine düşebilirsiniz çünkü Venüs ahlak tanımaz.
Gelelim biz erkeklerin geldiği Mars’a… Ancak bu diyeceklerim kadınlar için de geçerli. Hayvansal dürtülerimiz (yeme, içme, seks, çoğalma, çekişme, hırs, mücadele) bu gezegenin etkisinde kabul edilir. Enerjimizi kontrol eder. O sebeple bulunduğu alanda (evde) sizi o an için etkin kılar. Sanılarımızın da kontrolü Mars’ dadır. O nedenle kaosa sebebiyet verir. Zorbalık, salmışlık, kıskançlık, ön yargılar, bencillik, karamsarlıklar, gezegenin sebep olabileceği hallerden olabilir.
Jüpiter serveti, azmi, büyük işleri, yüksek düşünceyi, iyimserliği, iyileştirmeyi, ahlaki değerleri ve hoşgörüyü yönetir. Herhangi bir hedefinize ulaşabilmek için ihtiyacınız olan gücü size verir. Jüpiter gelişme gayretinizi, ilerleme ve büyüme düşüncelerinizi etkiler. Tarih’ de Jüpiter’i ana tanrı olarak kabul eden birçok toplum olmuştur. Maddi ve manevi rızık, gezegenin kontrolündedir.
Satürn, gerçeği, disiplini ve maddeci akılı etkisinde bulundurur. Aynı zamanda sabrı, yaşlanmayı, gelenekleri, bilimi, zaman yönetimini ve alışkanlıkları da etkiler. Etkisine ve diğer gezegenlerle olan etkileşimine göre şöhret, hoşgörü, pratiklik, başarı, alçak gönüllülük getirebildiği gibi tam aksine soğukluk, baskı, darlık, sıkıntı ve madde bağımlılığı da getirebilir.
Uranüs, yüksek aklı ve dehayı simgeler. Bağımsızlık, özgürlük, gelenekleri ve etik kuralları sorgulama, kuralları yıkma, Uranüs etkisindedir. Duygusallıktan uzak, rasyonel ve realisttir. Teknoloji, bilim ve tıp kadar aynı zamanda devrimi ve değişimi de yönetir. Sallayıcı ve yıkıcı etkisi de vardır ve bu sebeple doğa felaketleri de kendisinden bilinir. Etkisi anidir, güçlüdür.
Neptün ise Uranüs’ün aksine, hayal ve sezgi güçlerimizi yönetir. İnanç, hassasiyet, romantizm, hayaller, fanteziler, fedakarlık, merhamet, müzik etki alanındadır. Kötü alışkanlıklarınız da bu gezegenden sorulabilir. Sis gezegeni olarak da bilinir. Hain ama arayışlarla dolu bir tarzı olabilir veya şaire ilham olabilir. Renkleri ve dans etmeyi yönetir. Deniz veya okyanus olayları sıvılarla olan etkileşiminden dolayı Neptün’ün etkisindedir.
Plüton yer altına, gözle görülmeyene, bilinmeyene, hem ölüm sonrası hayata hem de yeniden doğuşa (doğasal döngüye), tabulara, saplantılara etki eder. Bilinçaltınız, bastırdığınız taraflarınız onun yönetimindedir. Etkileşimde olduğu her gezegene ya da eve derin değişimler sunar. İnsan yaşamına karşı olan her şey, onun kontrolünde görülür. Politika ve mafya’yı da Plüton yönetir desem bu gezegeni alaya almazsınız umarım. Malum etkisi çok güçlüdür.
Burada bilmeniz gereken diğer kısımlar gezegenlerin konuma göre farklı etkiler yaratabileceğidir. Bazen bir gezegen yukarıda anlattığım etki alanları içerisinden pozitif olanları ön plana çıkartırken, bazen de negatif yönleri kışkırtabilir.
Diğer taraftan gezegenlerin etkileri, güneşin etrafındaki dönüş hızlarına göre ani, yavaş, hızlı veya uzun süreli olabilir. Mesela Merkür hayatınızda haftalık değişimler sunarken, Uranüs’e bağlı değişimler yıllarla orantılı olabilir. Bu yüzden gezegenleri takip etmek gözünüzü korkutmasın.
Kullandığınız cep telefonunun muhtemelen gezegenlerle ilgili bir uygulaması vardır. Benim kullandığım uygulamada, anlık olarak gökyüzündeki gezegenlerin konumlarını görebiliyorken, aynı zamanda yıldız kümelerini de görebiliyorum. Bir araştırın. Bütün bu konuları okurken, size çok faydası olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder