26 Eylül 2014 Cuma

Korku Karanlık Değil Aydınlıktır!






Korku Karanlık Değil Aydınlıktır!

Yaşamımızda bir sürü korku yaşarız. Tüm korkuların en temelinde bilinmeyene yolculuk olsa da oldukça fazla korku çeşidi vardır. Bazı korkular yüzeyseldir bazıları ise bize tutunmak ve hep yaşamak isterler. Bunu yapan zihnimizdir. Bizimle istediği gibi oyunlar oynar ve zamanla bizi zihnin kölesi haline getirir. Artık ister istemez korkarız, o ne derse yaparız çünkü zihin hapishanesinde yaşamayı kabul etmişizdir.

Biliyorum çok zorlu bir süreç korkularla yüzleşmek ama zorlu da olsa bunu yapmalıyız. Korktuğumuzda durmayı öğrenmeliyiz, sormalıyız kendimize "bu korkuna neden olan ne" diye, yanıt mutlaka gelecektir. Belki birden fazla gelecektir yanıt olsun hepsini not et. Sonra üzerlerinde çalış. Kendini tanı. Bedenini tanı. Kendine değer ver.... Bil ki hiç bir duygu kalıcı değildir, her şey değişir. Direnme! Doğaya baksana ağaçlar nasıl yavaş yavaş açıyor çiçeklerini, sonra zamanı geldiğinde tüm yapraklarını döküyor. O hiç karşı geliyor mu hayata? İlahi akışa güven. Farklı bir açıdan bakmayı dene bir seferde. Kızmadan, bağırmadan, şikayet etmeden kabul etmeyi dene.
Eğer farkında olmazsanız korku sizin karanlığınız olur. Eğer fark edebilirsen aslında o bir güneştir. Kendin ile tanışman için bir bahanedir korku… Hayatınızda yaşadığımız tüm sancılı süreçler o anda hayırsız gibi gözükse de aslında ardında saklanan müthiş bir güzellik vardır; Kendinizi keşfetmek! Korku gerçektir. Yaşadığınız bu zorlu süreç aslında sizi ortaya çıkarıyor, kabuklarınızı atmanızı sağlıyor. Gerçek sen ile tanışmanı sağlıyor. Kim olduğunu gösteriyor sana…

Bazen hayat gücünüzün yetmeyeceğini sandığınız bir çok duvar örer. Bunlar bir duvar değil aslında ardındaki güzelliğe ulaşman için sana verilen harika bir oyundur ve hiç bir şey tesadüf değildir. Yapman gereken sadece sabretmen! Ne demiş Mevlana; “Her şey üzerine gelip seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde sakın vazgeçme! İşte orası kaderinin değişeceği noktadır”. Eğer durup sabredebilirsen ve ilahi akışa güvenebilirsen o zaman duyabilirsin gerçekte duygularının sana ne söylemeye çalıştığını. Korku gerçektir. Evet korku vardır ama anlayışla dönüştürebilirsin bu duyguyu. Ona anda anlayış göster. Çünkü korku şuandan beslenemez. Korku geçmiş ve gelecek hakkındaki düşünceler ile karnını doyurur bunu sakın unutma.

Yaşadıklarının bir sınav olduğunu düşünürsen, tecrübelerinden dolayı sonuca ulaşman çok daha kolay olacaktır. Ama sen tecrübelerini görmezden gelerek hala başta yaptığın gibi korkularına direnip onlarla kavga etmeye başlarsan ben şimdiden söyleyeyim yolun uzun. Çünkü hala yolun başındasın… Direnmek her şeyi geciktirir. Direnme,eleştirme, sorgulama... Affet, kabul et, sev ve güven! 

7 Eylül 2014 Pazar

8-14 Eylül 2014 HAFTALIK BURÇLAR...





KOÇ:
 Ay'ın bulunduğu konumdan dolayı bu hafta kendinizi her zamankinden daha farklı hissedebilirsiniz..Kendinizi büyük bir baskı ve huzursuzluk içinde bulabilirsiniz.Ancak bu tamamen Ay'ın etkisinden olacaktır.9-Eylül de Balık burcunda gerçekleşecek Dolunay inanç ve güven duygunuzu artıracaktır.10-Eylül de Algılama gücünüz artıyor.Çözüme ulaştırmanız gereken sorunlarınız bu sayede yoluna koyuyorsunuz.13-Eylülde cesaretiniz artacak ve kendinizi rahatlamış hissedeceksiniz.14-Eylül tarihinde yönetici gezegeniniz Mars Yay burcunda seyrine başlarken aşk hayatınızda canlanma yaşayacaksınız...


BOĞA:
Bu hafta içinizde çözemediğiniz bir boşluk yaşayacaksınız.9-Eylül tarihinde Balık burcunda meydana gelecek Dolunay,şu andaki yaşadığınız durumun nedenleriyle sizin yüzleşmenizi sağlayacak.Tecrübelerinizi göstermeniz ve projelerinizi tamamlamanız için size destek olacak.Bu hafta sıra dışı olaylar yaşayabilirsiniz.İş ilişkilerinizde ısrarcı davranmanız sizi istediğiniz konuma getirecektir.Arzularınızı ortaklaşa bir birlik içinde ifade etmeye çalışmanız sizin yararınıza olacaktır.Partnerinize fikirlerinizi açıklarken kırıcı olmamaya dikkat ediniz.14-Eylül de Mars'ın Yay burcunda seyir etmesi genel anlamda ilişkilerinizin hareketlenmesine sebep olacaktır.



İKİZLER:
Bu hafta eskiyle olan bağlantınızı koparmak için mücadele verebilirsiniz.9-Eylül tarihinde Balık burcunda gerçekleşecek olan Dolunay sizin duygu derinliğinizi ortaya çıkaracaktır.Üzerinizde hissettiğiniz baskıyla bu hafta vedalaşıyorsunuz..10-Eylül'de Venüs-Neptün karşıtlığı ve bu iki gezegenin uyumsuz açıları,özel ve sosyal ilişkileriniz açısından keyifsizlik,hayal kırıklıkları yaşayabilirsiniz.12-Eylül tarihinde Dolunay etkilerini fazlasıyla hissedebilirsiniz.14-Eylül de Mars'ın Yay burundaki seyri yardımcı olacak ve içinizdeki ikilemini sona erdirecektir.Hafta sonuna doğru her şeye genel bir isteksizlik hali benliğinizi sarabilir.



YENGEÇ:
Güven ve sağlamlık duygusu bu hafta önceliğiniz olacak.9-Elüldeki Dolunay yapmış olduğunuz bazı projelerinizi etkileyebilir.Ayrıca bu hafta partlerinizle birlikte gelecek planları yapabilirsiniz.12-Eylül
tarihinde kendiniz önemli konularda ön planda bulabilirsiniz.Konulara karşı kendinizi duyarsız hissedebilirsiniz.14-Eylül tarihinde kendinizi aşma konusunda yeni bir dönem başlatmalısınız.
Eskiye olan bağlılığınızla vedalaşmanız gerekebilir.Yaşam biçiminiz de,ilişkileriniz de
değişiklikler yapacağınız bir hafta olacaktır.Bazı sorunlarınızı hafta sonuna doğru yoluna koyuyorsunuz.


ASLAN:
Heveslerinizin,isteklerinizin,hırslarınızın peşinden gitmeniz gereken bir hafta sizi bekliyor.Partnerinizle aranızdaki buzları eritiyorsunuz....Salı günü boyunca Ay -Balık burcunda ilerleyecek.Alacağınız  tepkiler
sizi rahatsız edecektir.Bu nedenle kendinizi sakin tutmanızda fayda var.Dolunay sonrası dengeleme ve olgunluk potansiyeliniz artacaktır.Hafta bitene kadar partnerinizden haber alamazsanız üzülmeyin
çünkü hafta sonuna doğru beklediğiniz haber gelecektir.Hafta boyunca  yaşadığınız sıkıntılar,hafta
sonuna doğru yoluna girecektir.Mutlu sona adım adım yaklaşıyorsunuz.


BAŞAK:
9-Eylülde karşıt burcunuzda Dolunay meydana gelecek.Bu Dolunayda ilişkilerinizi,bağlılığınızı gözden geçirmenizi sağlayacak.Bu hafta kendiniz için bir iyilik yapın ve kendinizle yüzleşin.Bazı sorunları arkanıza atmışsınız..Ancak yoluna koymanız gereken sorunlarınız var.14-Eylül tarihinde evinizde bazı değişimler yapabilirsiniz.Yönetici gezegenleriniz ile aranızda gerilim yaşanacak,ancak bu hafta sonuna doğru rahatlayacak.Finansal konularda dikkatli harcamalarda bulunmalısınız.Riskli girişimlerden uzak durun.


TERAZİ:
9-Eylülde oluşacak Dolunay,çalışma hayatınızda ve sağlık konularında etkili olacak.Bir takım haksızlıklara uğrama riskiniz var..Dikkatli olun.14-Eylül tarihinde Mars-Yay burcunda seyrini sürdürürken ilişkilerinize olumlu enerjiler yükleyecektir.Eğitim ve finansal konularda çok olumlu bir hafta sizi bekliyor olacak.Duygusal bir hafta geçirecek ve gereğinden fazla hassas olacaksınız.Ailenize yönelik adil tarafınızı bir tarafa bırakıp,mantığınızla düşünmelisiniz.Beklenmedik haberler ve ani yolculuk kararları alabilirsiniz.


AKREP:
9-Eylül tarihinde Balık burcunda oluşacak Dolunay sizin sorunlara hassasiyetle davranmanıza sebep olacaktır.
Ay'ın Koç burcuna geçişiyle içinize dönüp detaylı bir şekilde ne istediğinizi düşünmelisiniz...Diğer bir tarafta
sosyal ilişkilerinizi titizlikle gözden geçirin.Hafta sonuna doğru beklenmedik haberler sevinmenize sebep olacaktır.14-Eylülde ikinci yönetici gezegeniniz  Mars finans evinizde seyrine başlayacak.Finansal sorunlarınızı bu hafta sonuna doğru yoluna koyacaksınız.Terfi bekleyen Akrepler de gecikme yaşanılabilir.


YAY:
9-Eylül tarihinde Balık burcunda oluşacak Dolunay Aile içindeki sorunları,ev içindeki huzuru baskın kılacak.
14-Eylül tarihinde Mars Burcunuzda seyrine başlayacak.Bu dönemde kendinizi daha aktif ve girişimci hissedebilirsiniz..Hafta ortasına doğru herşey şok edici bir şekilde değişecek.Ayrıca problemleri çözmek için çok uygun bir dönem.Diğer yandan hafta sonuna doğru aile içindene bazı yenlikler getirebilirsiniz.
Partnerinizle yeniden kavuşmayı kutlayabilirsiniz.


OĞLAK:
9-Eylül tarihinde Balık burcunda oluşacak Dolunay aile ile ilgili konularda etkili olacak.Yeni döneme adapte olma sorunu yaşayabilirsiniz.14-Eylülde Mars Yay burcunda seyrine başlarken,yeni başlangıçlara,yeni plan ve projelere başlayabilirsiniz.Hafta sonuna doğru özgür olma duygunuz yükselebilir.Zaman zaman kendinizi gergin hissedebilirsiniz.Görevlerinizi tamamlamanız gereken bazı durumlarda ertelemeler yaşayabilirsiniz.
Bir yön değişikliği söz konusu olabilir.Hafta sonuna doğru Koç burcunda ilerleyecek olan Ay Boğa burcuna geçiş yapacak ve hayatınızdaki insandan büyük bir destek göreceksiniz


KOVA:
9-Eylül tarihine gerçekleşecek Dolunay finans evinizde meydana gelecek.Bu Dolunayda kazançlarınızı gözden geçirmeli ve kazanç konularını iyi değerlendirmelisiniz.Finansal açıdan çok olumlu bir dönemdesiniz..İyi değerlendirirseniz kazanç kapılarınız ardına kadar açılacaktır.14-Eylülde Mars -Yay olumlu enerjiler ile yani başlangıçlara adım atabilirsiniz.Hafta sonuna doğru olumsuz laflar duyabilirsiniz...Kim ne söylerse söylesin inanmak yerine incaleyin ve araştırın.


BALIK:
Aceleci ve hırslı bir hafta geçirebilirsiniz.Burcunuzda gerçekleşecek olan Dolunay mali konuları gözden geçirmenizi sağlayacaktır.Ayrıca ayrılma kararlarınızı ertelemenizde fayda var.Bu hafta bu kararlar için uygun bir hafta değil...Hassasiyetiniz en uç noktalarda olacağından dolayı ..Kararlarınızı verirken çok dikkatli olmalısınız.14-Eylül tarihinde Mars geçişi ..İş problemlerinizi yolunuza koymanız için size destek verecektir.
Hayatınıza giren kişinin cazibesi gittikçe gözünüzde artacaktır.




.